Hoe plaats ik een bestelling?

Om een product te bestellen moet je het eerst in je shopping bag plaatsen. Je kan nu verder shoppen en meerdere artikelen tegelijk bestellen. Je betaalt altijd maar 1 keer bezorgkosten.

Om te bestellen hoef je niet geregistreerd te zijn – maar het werkt wel sneller en efficiënter bij een volgende bestelling. Daarnaast kun je als geregistreerde klant van Annet Weelink Design via je je account op de hoogte blijven van de status van je bestelling.

Je kan je shopping bag altijd nog wijzigen; je kan aantal, maat en/of kleur aanpassen of een product helemaal verwijderen.

Vervolgens vragen we je om een afleveradres in te vullen. Het is mogelijk om een apart afleveradres en factuuradres op te geven, zodat je je pakketje op een andere plek kunt ontvangen, bijvoorbeeld je werkadres of het adres van een vriend(in) die overdag thuis is of als je iets als cadeau aan iemand wilt versturen.

Na het opgeven van je adres, kies je de gewenste betaalwijze. Je kunt betalen met iDEAL, PayPal en Creditcard. Betalen gebeurt via een beveiligde verbinding.

Na afronding van de betaling krijg je een bevestiging in beeld en een mail toegestuurd.

Je kan met je ordernummer de status van je order volgen via ‘MIJN ACCOUNT’ (maar dan moet je dus wel een account hebben)


Als ik het bestelde artikel wil retourneren, kan dat dan?

Bijna alle aankopen kunnen geretourneerd worden. Je kunt de artikelen binnen 14 dagen na levering in originele verpakking, met alle labels er nog aan, ongebruikt en ongewassen voldoende gefrankeerd retour sturen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten van het retourneren. Wanneer je een item retour stuurt zullen wij, na ontvangst van de retourzending zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen het aankoopbedrag aan je terugstorten.
Producten dienen, binnen 14 dagen na ontvangst, in originele staat, ongewassen en ongedragen, met de labels er nog aan retour te worden gestuurd. Dit geldt ook voor de eventuele verpakking van het artikel. Deze dient bij het retourneren nog volledig intact te zijn. Beschadigde en gebruikte producten kunnen wij helaas niet retour nemen.

 

Hoe stuur ik een pakketje retour?

Om een product retour te sturen moet je even contact met ons opnemen. Vervolgens kan je je pakket opsturen naar Annet Weelink Design, Hembrugstraat 13 WNKL, 1013 WV, Amsterdam. Let op dat je het pakket voldoende gefrankeerd verstuurt anders nemen wij het niet in ontvangst.

 

De volgende artikelen kunnen niet worden geretourneerd:

  • Artikelen die niet in originele staat en/of verpakking verkeren
  • Artikelen die gedragen/gebruikt zijn.
  • Custom orders
     

Kan ik Annet Weelink Design telefonisch bereiken?

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar via +316-34244315 van 10.00 tot 17.30 uur. Mocht je een vraag hebben dan kun je die echter het beste via het contactformulier stellen. Na kantooruren ontvangen vragen worden op de volgende werkdag beantwoord. 

© 2017 - 2020 Annet Weelink Design | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel