ABOUT ANNET

  

Mijn naam is Annet Weelink en ik ben freelance print/graphic designer gevestigd te Amsterdam. Ik heb meer dan 7 jaar ervaring als designer in de modeindustrie en sinds 2015 heb ik mijn eigen label: Annet Weelink Design.

  

Ik heb jarenlang als Print Designer gewerkt voor merken zoals H&M en 10 FEET. In 2015 ben ik naast mijn baan bij H&M in Stockholm voor mezelf gestart. Ik begon met één tas om te kijken hoe dat zou lopen. Na een half jaar heb ik de sprong gewaagd en heb ik mijn baan opgezegd. Inmiddels verkoop ik naast tassen ook behang, kussens, kleding en posters. Alles waar een print op kan. Ook werk ik als freelancer nog steeds voor een aantal bekende merken.

Inspiratie voor mijn producten komt vaak spontaan tot stand. Er is niet specifiek één ding waar ik naar kijk, het zit ‘m in kleine dingen. Dit kan een tv-serie zijn, of bijvoorbeeld een restaurant met een mooi interieur. Alleen al het kleurenpalet kan ervoor zorgen dat ik denk ‘daar moet ik iets mee doen’. Ook houd ik de trends in de gaten en maak ik tripjes en productreizen naar fabrikanten. En Instagram en Pinterest zijn een bron van inspiratie, maar daar kun je soms iets lang op blijven kijken naar al die mooie plaatjes ;)

 

    
----------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hieronder een korte samenvatting van mijn carrière:

2006-2011:
Ik ben in deze jaren werkzaam geweest bij verschillende modemerken nadat ik mijn studie 'Small Business & Retail Managament' had afgerond.

2012-2015:
In 2012 kreeg ik een aanbod van H&M en verhuisde ik naar Stockholm om op het hoofdkantoor aan de slag te gaan als Senior Print Designer voor de wereldwijde meisjes en dames collecties.

2015:
Ik begon met freelancen en werkte aan projecten voor H&M en Helly Hansen. Gedurende dat jaar startte ik ook mijn eigen label en produceerde ik de eerste tas: de Cactus Tote Bag. Dit was een succes en het moedigde me aan op mijn label verder uit te breiden.

2016:
Na terug verhuisd te zijn naar Amsterdam werkte ik als freelance designer voor verschillende nederlandse modemerken. De producten die ik onder mijn eigen naam uit bracht breidde ik uit met posters, notitieboekjes, verschillende tassen en ik opende mijn eigen webshop.

2020:
Het label 'Annet Weelink Design' bestaat al meer dan 4 jaar. Het is erg leuk om mijn designs terug te zien in jullie interieur. Ik update de producten regelmatig en voeg nieuwe styles en prints toe. Naast de design werkzaamheden van mijn eigen lijn ben ik ook nog op freelance basis werkzaam voor klanten. Een paar voorbeelden zijn:

H&M - Stockholm, Sweden
We Are Labels - Amsterdam, the Netherlands
The Sting - Lijnden, the Netherlands
Sissy Boy - Amsterdam, the Netherlands

----------------------------------------------------------------------------------

Als je meer over me wilt weten, geinteresseerd bent om met mij samen te werken of gewoon even hallo wilt zeggen, stuur me gerust een berichtje! Ik probeer zo snel mogelijk te reageren. Ik hoor heel graag van je!

© 2017 - 2021 Annet Weelink Design | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel